Hevossolarium

Previous slide
Next slide

Hevossolarium on erinomainen tapa täydentää hevosen hyvinvointia, jokaisena vuoden aikana, luonnollisella ja turvallisella tavalla.

Solariumin 18 eri tehoista infrapunalamppua ja 4 tuuletinta takaavat hevoselle miellyttävän tasaisen lämpötilan joka tuntuu hevosesta hyvältä. Olemme saaneet positiivisia kokemuksia arempienkin hevosten rentoutumisesta solariumin alla jo parin käyttökerran jälkeen.

Infrapunasolariumia suositellaan käytettäväksi 10–20 minuuttia kerrallaan ja kuuriluontoisesti 30 minuuttia kolme kertaa viikossa kuukauden ajan.

Sen käyttö on helppoa ja hyötyihinsä nähden erittäin edullista.

Hevossolariumin hyödyt:

  • Solariumin lämpösäteily on tehokas, sillä se tunkeutuu syvälle hevosen lihaskudoksiin ja jänteisiin, vilkastuttaen aineenvaihduntaa ja verenkiertoa sekä parantaen jopa ruuansulatusta.
  • Alkulämmittely solariumissa ennen harjoitusta parantaa hevosen lihasten joustavuutta vähentäen entisestään vammojen syntyä suorituksen aikana.
  • Harjoitusten jälkeen solarium nopeuttaa verensokerin imeytymistä lihaksiin samalla vaikuttaen maitohapon hajoamiseen.
  • Lämpösäteily vahvistaa immuunijärjestelmää lisäämällä vastustuskykyä tartuntatauteja vastaan siten vähentäen tulehduksia.
  • Solarium on ihanteellinen vanhoille ja toipilashevosille. Lämpö rentouttaa, vähentää jäykkyyttä, tuo helpotusta selkävaivoihin ja vaikuttaa jopa hiertymien sekä haavojen parantumisessa.
  • Pimeinä talvikuukausina infrapuna lisää arvokasta D3-vitamiinin tuotantoa, joka on välttämätön ihon, lihasten, nivelten ja luuston terveydelle sekä edesauttaa kalsiumin imeytymistä. Sen on huomattu jopa edistävän tamman tiineeksi tuloa.